Praktijkinformatie

Huisartsen Hobma Cals Machielsen

Over de praktijk

De Stadspraktijk is gevestigd op de eerste etage van het Medisch Centrum Kleine Steeg te Sittard. De praktijk biedt huisartsenzorg voor iedereen, met ruime openingstijden en snelle toegankelijkheid voor patiënten uit Sittard.

Spreekuren

De praktijk is iedere werkdag geopend van 8.00 tot 17.00 uur.
Tussen 12.30 en 13.30 uur is de praktijk gesloten. Van 12.30-14.00 uur zijn we telefonisch alleen bereikbaar voor spoedgevallen.

Spreekuur op afspraak

Voor het spreekuur van de huisartsen en de praktijkondersteuners maakt u altijd een afspraak. Bij voorkeur maakt u ook voor het spreekuur van de assistentes een afspraak om de wachttijden zoveel mogelijk te beperken.
.
U kunt voor een afspraak de praktijk bellen tijdens openingstijden. Bij het maken van een afspraak kan de assistente vragen naar uw klachten. Ze doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de spoedeisendheid van uw klachten. De assistente is (net als de huisarts) daartoe opgeleid en verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan. Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er rekening mee houden in onze agenda.

Huisbezoek

Zonodig, wanneer u niet naar de praktijk kunt komen, zal de huisarts u thuis bezoeken. De huisarts beoordeelt of een huisbezoek afgelegd wordt. Het huisbezoek is niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.

Telefonisch spreekuur

Het telefonisch spreekuur is komen te vervallen.
.
Eenvoudige vragen over uw gezondheid kunt u via uw eigen portaal (zie webapp op homepagina) middels een e-consult stellen. Via dit e-consult kunt u op een veilige manier een mail sturen naar uw huisarts en eventueel een foto toevoegen. Daarnaast kunt u via het portaal ook uw labuitslagen inzien.
Heeft u nog geen toegang tot het portaal? Neem dan contact op met de assistente, zodat zij uw e-mailadres en telefoonnummer in het systeem kan registreren.
.
Wilt u toch liever een telefonische afspraak met de huisarts? Neem dan contact op met de assistente, zij zal een afspraak voor u inplannen.

Spoedgevallen

Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!
.
Voor alle andere gevallen waarbij u inschat dringend hulp nodig te hebben, belt u het algemene nummer 046-4201410 en kiest u direct daarna de ‘1’.
.
Belt u ook bij verwondingen of spoedeisende klachten eerst naar de praktijk, wij kunnen dan gezamenlijk inschatten hoe en waar de hulp het beste kan worden geboden. Bij spoedgevallen in avond, nacht, weekend of feestdagen (zie openingstijden) neem dan contact op met de huisartsenpost Westelijke Mijnstreek: 046-4009925

Assistente en Diëtiste

Assistente
De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur en de huisbezoeken. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten.
Voor de volgende onderzoeken kunt u bij de assistente terecht nadat u een afspraak heeft gemaakt:

   • bloedprikken (alleen in de ochtend)
   • meten van de bloeddruk
   • aanstippen van wratten
   • verbinden van wonden
   • oren uitspuiten
   • hechtingen verwijderen
   • urine onderzoek
   • verstrekken van informatiefolders
   • suikercontrole (na overleg met de huisarts)
   • zwachtelen en tapen
   • uitstrijkjes (na oproep voor het bevolkingsonderzoek)
   • het maken van een ECG (‘hartfilmpje’)
   • het doen van een longfunctieonderzoek
   • het meten van de bloedvaten in de benen (‘doppler’)

 

Diëtiste
Een keer per maand heeft de diëtiste spreekuur in onze praktijk. Zij adviseert mensen met suikerziekte, longziekten of mensen die op een verstandige manier willen afvallen.

Praktijkondersteuners en psychologe

Naast de gewone spreekuren zijn er een aantal spreekuren die gericht zijn op een bepaalde ziekte of klachten. Er is een apart spreekuur voor mensen met suikerziekte, een spreekuur voor mensen met longaandoeningen (met name COPD), voor mensen met (een hoog risico op) hart- en vaataandoeningen zoals bijvoorbeeld hoge bloeddruk en een spreekuur voor mensen met psychische klachten door een psychologe. Een afspraak met de psychologe gaat altijd via doorverwijzing via de huisarts.

Spreekkamer Huisarts Hobma Cals Machielsen
Kleine Steeg Huisarts Hobma Cals Machielsen

Praktische info

Let op: Onze huisartsenpraktijk bevindt zich op de eerste etage van het Medisch Centrum aan de Kleine Steeg. Op de begane grond is een andere huisartsenpraktijk (genaamd de Kleine Steeg).

Inschrijven als patiënt

Op dit moment nemen wij geen nieuwe patiënten aan. In het najaar van 2023 heroverwegen wij dit weer.

Herhaalrecepten

U kunt herhaalrecepten op verschillende manieren aanvragen.
.
Bij voorkeur bestelt u recepten online via www.receptenlijnsittard.nl.
Bel met praktijknummer 046-4201410 en druk op 2.
Heeft u vragen over het gebruik van medicijnen, belt u dan met de assistente. Zij zal in overleg met uw huisarts uw vragen beantwoorden.

Klacht over de praktijk?

Wij doen ons best om u zo goed mogelijk te helpen. Maar soms ontstaan er misverstanden of maken wij een fout. Wij stellen het op prijs als wij de gelegenheid krijgen de oorzaak van uw klacht met u zelf te bespreken. Dat kan ook als de klacht over de praktijkassistent(e), de waarnemer of de huisartsenpost gaat. Als wij niet weten dat u ontevreden bent, kunnen wij ook niet samen met u naar een oplossing zoeken.
U kunt desgewenst gebruik maken van het klachtenformulier om uw klacht aan ons te melden. Klik hier voor het klachtenformulier.
.
Heeft u een klacht die u met iemand anders wilt bespreken, of komen we er samen niet uit dan is de praktijk aangesloten bij de Klachtenregeling Huisartsenzorg Zuid-Nederland.

Meer informatie? Thuisarts.nl!

Kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl. Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. U kunt de informatie op de website gebruiken:

   • om gezond te blijven;
   • om klachten zelf aan te pakken;
   • als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
   • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
   • als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts;
   • als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.

.
Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.

thuisarts
reisprik

Op reis? Kijk op Reisprik.nl

Reisprik is een landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsenpraktijken voor reizigersadvisering en vaccinatie. Opgericht in 2009 bestaat het netwerk ondertussen uit meer dan 90 praktijken verspreid over heel Nederland. Van de bij Reisprik aangesloten praktijken mag u kwaliteit en service verwachten. Zo kunt u via internet uw afspraak maken, kunt u snel terecht en wordt u vakkundig geadviseerd. Ook bij terugkomst kunt u bij vragen rekenen op ondersteuning. Kijk voor meer informatie op www.reisprik.nl.

reisprik logo

Rijbewijskeuring

Indien u een rijbewijskeuring nodig heeft kunt u een afspraak maken met een van de huisartsen in onze praktijk. De keuring wordt uitgevoerd door een andere arts dan uw eigen huisarts. U dient de voorzijde van het keuringsformulier vooraf in te vullen en te ondertekenen en een urinemonster mee te nemen naar de keuring.

De kosten van een rijbewijskeuring zijn € 45.

Huisartsen Hobma Cals Machielsen
Translate »
Call Now Button